Rösträtten

RÖSTRÄTTEN

RÖSTRÄTTEN - en av världshistoriens viktigaste händelser


Rösträtten är ett brädspel som tar dig tillbaka både i tid och rum, till ett sammanhang då historia skrevs.


I Rösträtten befinner du dig i sekelskiftets Storbritannien och Irland, och du är en av ledarpersonerna för den enorma rörelsen för kvinnors rösträtt.


Spelet är ett enkelt men strategiskt kortspel där du genom olika handlingar vinner supportrar och med alla dessa supportrar sedan tvingar fram gubbarna i parlamentet att slutligen rösta ja till kvinnors rösträtt. Den spelare som väljer den effektivaste vägen att vinna flest supportrar vinner också spelet.


Från verkliga historien känner vi till suffragetternas ikoniska aktioner, med sina slagsmål med polisen, bombdåd och allmänna uppror, men hur många känner till suffragisternas tålmodiga och långsamma men föramförallt fredliga kampanjarbete? Många ser införandet av kvinnors rösträtt år 1918 som en stor seger, men inte lika mycket sägs om det faktum att denna seger bara gällde markägande kvinnor fyllda 30 år. Få kämpade för att alla kvinnor, även de i arbetarklassen, skulle få sin röst.


Så, vilken väg väljer du? Den fredliga eller den våldsbejakande? Stora demonstrationer, hungerstrejker eller mer innovativa kampanjer? Vems support söker du, den resursrika överklassens eller nedtystade arbetarklassens? Eller kanske en kombination av dem allihop? Kanske du rentav vidgar vyerna ytterligare och stötttar också Irlands eller kronkolonin Indiens rösträttskamp?


Spelet genomsyras av historiska händelser och personer, som ger stämning till spelet.


(ps. illustrationer och prototyper kommer fortläpande läggas upp här på hemsidan)

RÖSTRÄTTEN- ett brädspel om när verkligheten överträffade fiktionen


Bilder kommer allt eftersom.