Kontakt

 

 

Välkommen till Athena Spel

Kontakt

 

Athena Spel

Sofiehemsvägen 8, 5tr.

907 38 Umeå

 

telefon: 0768- 39 95 15

mail:

 

Om Athena Spel

 

Athena Spel är ett företag i Umeå som ger ut feministiska sällskapsspel. Företaget har organisationsnummer 781215-4057. Athena spel har gett ut två spel: Kvinnofrågor, ett kvinnohistoriskt frågesportsspel kring feministiska förebilder och inflytelserika kvinnor genom historien. Det andra spelet är Problem eller möjlighet, ett diskussionsspel hur makt och kön finns överallt i vår vardag, samt möjligheterna vi har till feministisk vardagsaktivism. Arbetet med att ta fram ett tredje spel, Kvinnofrågor-feministisk vår, är i startgroparna.

 

Athena Spel drivs av mig, Ulrik Wemmenhed. Jag har en magisterexamen i genusvetenskap, och jobbar nu bland annat som frilansande skribent och som fritidsledare. Jag är också utbildad killgruppsledare och har jobbat i Tanzania som praktikant för jämställdhetsutveckling genom Färnebo folkhögskola och Forum Syd. Jag har blivit utnämnd till Årets folkbildare av ABF, och också vunnit ett prestigefyllt pris på Sveriges Radio (Nörd Royale) för mitt helhjärtade engagemang i mitt sällskapsspel.

 

Loggan är framtagen av Lisa Eklöf.

 

Frilans

Jag frilansar också som journalistisk skribent/fotograf, med intressefokus kring allt som rör feministisk teori och praktik, kön och makt, och sociala rättvisefrågor i stort. Jag har bland annat rest till Moskva och skrivit om Rysslands feminism efter Pussy Riot, mediegranskat Sannfinländarnas politiska inflytande i Finland och följt framväxten av Kvinnohistoriska museet i Umeå. Jag har bevakat Roller Derby och mästarturnering i armbrytning, queer-teater och film, samt akademiska öppna seminarieserier och feministiska festivaler och forum. Tidningar jag skrivit/skriver för inkluderar Feministiskt Perspektiv, Tidskriften Astra, Fria Tidningen med flera. Ifall ni har ett feministiskt evenemang på gång, kontakta mig!

 

Föredrag

 

Jag kommer gärna och håller föredrag eller workshops för er. Jag har en magisterexamen i genusvetenskap och sociologi och kan prata om det mesta inom jämställdhetsområdet, på ett spännande och engagerande sätt.

 

Mina expertområden är:

 

* sällskapsspel som jämställdhetsverktyg

 

* kvinnohistoriska gestalter

 

* män, maskulinitet och jämställdhet

 

* medvetandehöjning som metod för att få män engagerade i jämställdhet

 

 

Jag har F-skattesedel. Priset för föredraget varierar, det beror på vilka ni är.